Bugun...
Reklam
Reklam


AK Parti'li Aslan'dan seçime yönelik ilk mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir İçe Belediye Başkan Adaylarını açıklamasıyla AK Parti Bayraklı adayı olarak ismi açıklanan Ali Aslan, teşkilat toplantısı düzenleyerek seçim süreciyle ilgili ilk mesajlarını verdi.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2019 18:11
AK Parti'li Aslan'dan seçime yönelik ilk mesajlar
+ -

Cumhurbaşkanı’nın ismini açıklamasının ardından sahneye koşarak gitmesi ile dikkatleri üzerine çeken Aslan, neden koşarak Cumhurbaşkanının yanına gittiğini de açıkladı. Aslan; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sahnede bekletmek istemediğim için koşarak yanına gittim. Onu bekletmek bana çok ayıp geldi. Gece gündüz bu memleket için koşturan, ‘O adam ne zaman uyuyor’ diye düşündüğümüz başkanımız; 30 tane belediye başkan adayını ayakta beklememeliydi” dedi.

 20 yıldır bunun için bekliyorum

Aslan, ismi açıklanıp Cumhurbaşkanı’nın yanına geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Ali, alacak mıyız?” dediğini dile getirerek; “Sayın Başkanım biz almak için 20 yıldır bekliyoruz. AK Partinin bayrağını da Bayraklıya dikeceğiz dedim” şeklinde konuştu.

Verilen emanete sahip çıkacağız

Bayraklı ilçesinin hak ettiği hizmetlere kavuşmasının vaktinin geldiğine dikkat çeken Aslan, “Bize düşen görev, verilen emanete sahip çıkmak. Amaç, nefsimizi tatmin etmek değil, amaç bize bu bayrağı, bu görevi veren Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir hizmeti Bayraklı’da ortaya koymaktır. Bayraklı’nın anahtarını ona teslim etmektir. Asıl bizi onurlandıran ve yücelten bu sonuç olacaktır. Yoksa her dönem gel Bayraklı’da her kesime seslen, seçimden sonra evine dön buna bir son vermemiz lazım” dedi.

Teşkilat ‘Başıboş’ olmaz

AK Parti teşkilatları gibi teşkilat topluluğuna sahip başka bir partinin olmadığını iddia eden Aslan, “Arkadaşlar böyle bir teşkilat yok sadece bu teşkilatın güzelce organize olması lazım; teşkilat demek başıboşlar topluluğu demek değil, belli bir amaç ve hedefe kitlenmiş, herkesin kalbinin bir çarptığı topluluk demektir. Kalbi bir çarpan olacağız ve yumruğu aynı yere vuracağız, yoksa olmaz” ifadelerine yer verdi.

 Seçim çalışmalarında kimseden oy istemeyeceklerini öncelikli olarak vatandaşın gönlünü fethedeceklerini vurgulayan Aslan, “Biz hiç kimseden oy da istemeyeceğiz, bu 20 sene önceki çağa ait bir sistem artık insanlar gelişti kalplere ve gönüllere girmemiz gerekiyor. Bizim bakış açımız budur. Seçimlerde tamamen gönüllere hitap eden bir bakış açısı olacak. Mevlana misali Yunus Emre misali olacak; “Kim olursan ol, gel” olacak. Seçimi ben değil biz alacağız” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Biz dava için gelmedik. Bizim kimseyle bir davamız yok Ne CHP, ne MHP –ki artık MHP ile omuz omuzayız - , ne İYİ Parti’yle;  ne Aleviyle ne Kürt’le var. Biz sevgi için geldik, gönüller yapmaya geldik, tüm Bayraklı halkının gönüllerine dokunmaya geldik. İnsan odaklı bir belediye olmak için geliyoruz.

Bunların çevrecilikten haberi yok

Bayraklı’nın 10 yıldır ilçe olduğunu ve 10 yılda Bayraklı’da belediyecilik olarak hiçbir değişim yaşanmadığını anlatan Aslan, “Kentsel dönüşüm dediler, rantsal dönüşüm yaptılar. Rantsal dönüşüm değil de kentsel dönüşüm yapsalardı bugün Bayraklı böyle olmazdı. 10 yıl geçti, soruyorum size mahallelerde, sokaklarda ne değişti. Gecekondulaşmadan geçilmiyor, bunların çevrecilikten haberi yok, sosyal belediyeciliktenhaberi yok. Benim bunları söylememe gerek yok kendi belediye başkanları da söyledi aynı şeyleri” diyerek, Bayraklı’nın bütün kaynaklarını Bayraklı halkına aktaracaklarının altını çizdi.

Teşkilata uyarılar

Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarını ve o zamanki seçimleri nasıl kazandığına değinerek, “Dili başka kalbi başka söyleyenlerden olmayacağız. AK Parti ailesinin lideri Erdoğan gibi olacağız. Biz seferden sorumluyuz. Zafer, Allah’ın takdiridir” diyerek şu uyarılarda bulundu;

“Sakın, hiçbir partiliyi, başka bir arkadaşı ötekileştirmeyelim; gönülleri fethedelim. Yatarak bu iş olmaz. Hepinizi yoklayacağım, gerekirse tek tek arayacağım, yatmak yok.”

 ‘Atatürk’ü, sahte Atatürkçü CHP’lilerin eline bırakmayacağız’

AK Parti olarak, Pakistan’dan Arakan’a kadar tüm Müslüman alemine hizmet ettiklerini dile getiren Aslan, “Bu dava adamının farkıdır. İnsanın bir davası olmalı. Cumhuriyetimizin kurucusuna sahip çıkacağız, Atatürk’ü CHP’li sahte Atatürkçülerin eline bırakıp da malzeme olarak kullanmalarına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayraklı’yı almaya çok yakınız, aramızda çok bir oy farkı yok. 12 bin-13 bin oy farkı var. Bakın bunu alamazsak bana yazık olur ama size de yazık olur. Erdoğan’ın yazdığı reçeteye uyacaksınız Bayraklıyı alacağız, iyileşeceğiz. Egosu tavan yapan kişiler var ya! O egoları bir bir indireceğiz. Kendini beğenmiş kibirli olanlara ‘bir dakika, sen AK Partili misin? Yoksa CHP’li misin? demek lazım. Bunu demek lazım bunu dememiz lazım. Reçeteyi doktor yazdı. Dedi ki tevazu ile seçim kampanyasını yürüteceksiniz.”

Bayraklı’ya sanat eseri yapmak lazım

Ali Aslan, Karşıyaka İlçe Başkanlığı zamanında Bayraklı için kullandığı “Bayraklı Karşıyaka’nın mahallesi olduğu için oranın belediye başkanları hep merkeze yatırım yapıyorlardı. O yüzden dedik ki Bayraklıyı ilçe yapalım, Bayraklı kendi potansiyeliyle kendini yönetsin” sözlerini örnek göstererek şu ifadelere yer verdi;

 “Kim ilçe yaptı Bayraklı’yı,  AK Parti... Ben sabahları geziyorum Bayraklı’da, hangi duraklarda insanlar bekliyor, hangi sokakta ne zorluklar, sıkıntılar var onları tespit ediyorum. Sabah gezilerini yaparken bir şeyin değiştiğini fark ettim; sokaklarda arabasız ev yok. Arkadaşlar, Türkiye zenginleşti. Ben onları gördüğümde Erdoğan’ın elini gördüm onun sayesinde oldu bunlar.”

Yeni yapıların gecekondundudan farkı olsun

Bayraklı’daki yapılaşmanın gecekondu ağırlıklı olduğunu hatırlatan Aslan, “Oysa yeni yaptıkları evler, binalar da gece kondu tarzı, böyle olmaz sanat eseri yapmak lazım” dedi. Aslan Bayraklı Belediyesi’nin 300 milyon TL civarında olan bütçesinin de gereksiz harcamalar için tüketilidğini Bayraklıya hiçbir şey kazandırılmadığını söyledi.

Şehit Fethi Sekin’i de unutmadı

Seçimin sandıkta kazanılacağını ve seçim günü çok dikkatli olunması gerektiğini anlatan Aslan, “Sandık başında duracaksınız. AK Parti’nin oylarını değiştirip bu oyları CHP’ye yazıyorlar. Bize orada yüreği ve kalbiyle duracak insanlar lazım” diyerek konuşmasını sonlandırırken Şehit Polis Fethi Sekin’i de anmayı unutmadı.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI