Bugun...
Reklam
Reklam


İki ilimizden güzel haber! Petrol bulundu
Geçtiğimiz hafta Batman`ın Sason ilçesinde ilk kez açılan kuyudan kaliteli petrol bulunmasının ardından bu kez güzel haber 2 ilimizden geldi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2018 11:21
İki ilimizden güzel haber! Petrol bulundu
+ -

Geçtiğimiz hafta Batman`ın Sason ilçesinde ilk kez açılan kuyudan kaliteli petrol bulunmasının ardından bu kez Mardin ve Şırnak`ta petrol bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ, Mardin ve Şırnak illerinde ruhsat sahibi olduğu bir arama sahasında keşfettiği ham petrol için 4 ayrı paftada işletme ruhsatı almak için başvurdu. Söz konusu ruhsat için şirket, 2 Mayıs 2018 Çarşamba ve bunu tamamlayan 7 Mayıs 2018 Pazartesi tarihli dilekçelerle başvurusunu iletti.
 

BATMAN SASON`DA DA BULUNMUŞTU
 

Geçtiğimiz hafta da Batman`ın Sason ilçesine bağlı Heybeli köyü yakınında iki ay önce ilk kez çalışma başlatan TP Batman Bölge Müdürlüğü ekipleri, `Herent-2` adı verilen kuyuda petrole rastlamıştı. TP`nin sahası olarak bilinen ve TPIC`in sondaj çalışmalarını üstlendiği kuyuda, yaklaşık 1300 metre derinlikte kaliteli petrol tabakasına rastlandığı açıklanmıştı.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI