Bugun...
Reklam
Reklam


Kesintisiz istikrar dönemi başlıyor
İstanbul'da yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'nin kesintisiz bir istikrar dönemine girdiğini söyledi. Albayrak, "Daha etkin, daha hızlı ve daha agresif karar alan, netice odaklı, icraat ve reform odaklı bir yönetim modeliyle yeni bir Türkiye süreci başlıyor artık" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2018 11:41
Kesintisiz istikrar dönemi başlıyor
+ -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından dün İstanbul'da düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıya katılan yabancı yatırımcılara seslenen Albayrak, Türkiye'nin ekonomide güçlü ve güven veren dinamik bir altyapı meydana getirdiğini söyledi. Albayrak, “İhracata rakamlarında Cumhuriyet tarihinin zirvesini gördük ve her ay yeni rekorlar kırarak büyümeye devam ediyoruz. İleri teknoloji yoğunluklu ürünlerin toplam ihracattaki payını her geçen gün artıran bir Türkiye var. Kamu borcu ve bütçe açığı gibi makro ekonomik dengelerde pek çok Avrupa Birliği ülkesinin yakalayamadığı rakamlarda Türkiye müthiş bir performans ortaya koyuyor" dedi.

ÇARKLAR DÖNÜYOR
Ekonomide çarkların döndüğünü gösteren sanayi üretimi endeksinin 2017 sonu itibariyle 146,8 puana ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını ifade eden Albayrak, "2003-2017 arası kamu özel ortak yatırımları önceki 15 yıla göre 4 kattan fazla artışla yaklaşık 50 milyar dolara ulaştı. Yaşadığımız onca badireye rağmen 16 yıldır ayakları yere sağlama basan üretim ve büyüme odaklı bir ekonominin temellerini attık. Dinamik olduğu kadar güçlü ve güven veren bir altyapı oluşturduk” diye konuştu.


HIZLI KARAR ALABİLME DÖNEMİ
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle hızlı, netice ve icraat odaklı bir yönetim modeline kavuşacağını belirten Albayrak, ekonomik büyümenin yeni atılımlarla hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Albayrak, şunları kaydetti: “Şimdi yerli ve yabancı yatırımcılarla birlikte yeni bir başarı hikayesi yazmanın eşiğindeyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle daha etkin daha hızlı ve daha agresif karar alan, yeni bir Türkiye süreci başlıyor artık. 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı imkanlarla yerli ve yabancı yatırım hamlelerini hızlandırarak çok daha hızlı bir ivme yakalayacağız."

 





İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI