Bugun...
Reklam
Reklam


Rektör Hotar'dan 30 Ağustos mesajı
“30 AĞUSTOS, İSTİKBAL DAVAMIZIN ÖZÜDÜR”

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2018 13:59
Rektör Hotar'dan 30 Ağustos mesajı
+ -

Kurtuluş Savaşı’nın sonucunu belirleyen Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin 96’ncı yıldönümünde; Türkiye çapında kutlanan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ ile ilgili bir açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Milli Mücadele dönemindeki birlik ve beraberlik ruhunun bugün de aynı kararlılıkla Anadolu’da devam ettiğini söyledi. Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında; Türk Milletinin var olmaya duyduğu sarsılmaz inanç ve isteğin olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin neticelendiği 30 Ağustos 1922 tarihi, aslında milletimizin istikbal ve istiklâl davasının özünü oluşturur. Var olma duygusundan hiçbir zaman vazgeçmeyen milletimizin asil duruşu, bizleri her daim gururlandırırken; dirlik içinde birlik inancımızı da güçlendirmeye devam ediyor” dedi. Bir milletin direnişini ve kendi içinden yeniden doğuşunu anlamanın tarih kitaplarından okunarak öğrenilecek gerçekler olmadığına dikkat çeken Rektör Hotar, “Bizler, Nizam-ı  lem diyerek Malazgirt’ten Anadolu’nun kapısını açan gururlu bir milletin onurlu evlatlarıyız. Bu toprakları kendine yurt edinmiş; ona değer katmış; onu zenginleştirmiş halkımızın, yüzlerce yıl sonra da aynı kararlılıkla bir araya gelmesi ve Milli Mücadelesini vermesi tesadüf değildir. Sahip olduğu nitelikleriyle milletimiz, her zaman kendi kahramanlık destanını yazmasını bilmiştir. Şahlanan özgürlük iradesini Trablusgarp’ta, Çanakkale’de, Afyon’da, Belkahve’de ve 30 Ağustos’ta yaşadık. Bunlar sadece tarih kitaplarında yazıldığı gibi değil; ait olunan davada hissedildiği kadar yaşanır” ifadesinde bulundu.

OMUZ OMUZA MÜCADELE ETTİK

Açıklamasında İstiklal Marşı’na da vurgu yapan Rektör Hotar, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milletimizin yüreğinden geçenleri ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak’ diyerek anlatır. Bu sözler geçmişte olduğu gibi bugün de bize ilham olmuştur. Milletimiz, içeriden ve dışarıdan gelen tehlikelere karşı omuz omuza mücadele etmiş; 15 Temmuz gecesi de milli ve manevi değerlerimizi korumak için canını ortaya koymuştur” dedi.

BİLİM İLE YOL ALACAĞIZ

Türkiye’nin gelecek vizyonunda bilimin önemine dikkat çeken Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, bağımsızlık ülküsü üzerine inşa etmiş; akıl ve mantık ekseninde bilimle büyümeyi hedefleyen bir ülkedir. Dokuz Eylül Üniversitesi, modern eğitim anlayışı ve güçlü akademik altyapısıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için çalışmaya devam ediyor. Üniversite olarak bilimsel araştırmalara, Ar-Ge faaliyetlerine ve inovatif yaklaşımlara bundan sonra da önem vereceğiz. Bunun yanında; üniversite-sanayi işbirliğine örnek olacak çalışmalara imza atarak; bağımsızlık ruhunun ekonomik anlamda da ülkemize kazanımlar sağlamasına gayret edeceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin geleceği için gazi olan kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI