Bugun...
Reklam
Reklam


Şengül, “Velilerin şikayetine kayıtsız kalamayız”
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’deki bazı okullarda öğrencilere “Yardımcı kitap” almaları gerektiği yönünde çağrıda bulunulduğunu belirterek, bu durumun kabul edilemeyeceğini dile getirdi

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2018 12:27
Şengül, “Velilerin şikayetine kayıtsız kalamayız”
+ -

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm kitapların eksiksiz dağıtılmasına rağmen, İzmir’deki bazı okullarda ise öğrencilere “Yardımcı kitap” almaları gerektiği yönünde çağrıda bulunulduğu belirterek, bu durumun kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Bazı öğretmenlerin “Ödevleri yardımcı kitaplardan yapacağız” diyerek velilere kitap almaları konusunda zorda bıraktıklarını dile getiren Şengül, “Öğrencilerimize devletimiz tarafında dağıtılan kitaplar yeterlidir. Bunun dışında başka bir yardımcı kitap almayı zorunlu tutmak doğru değil” diye konuştu.

Başkan Şengül, İzmir’deki birçok okulda öğrencilere yardımcı kitap almaları gerektiğinin söylenmesi üzerine kendileriyle iletişime geçen velilerin durumdan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Bazı okullarda yayın kuruluşu ve kırtasiye isminin verilerek velileri kitap almaya zorlandığını vurgulayan Şengül, yaşanan bu duruma kayıtsız kalmak istemediğini belirtti.

Şengül, “Elbette bizim öğretmenlerimizi art niyetli bir tutum içinde gösterme gibi bir düşüncemiz yok. Onları zor durumda bırakmak gibi bir amacımız da yok. Ancak bazı okullarımızda da sıkıntının olduğu görülüyor. Belirlenen müfredat doğrultusunda öğrencilerimiz için gerekli olan tüm kitaplar zaten verildi. Ödevin yardımcı kitaptan verileceğini söyleyerek, velilere de bu kitapları mutlaka almaları gerektiğini belirtmek doğru değil. Ayrıca velilerimiz, kitapların set halinde olduğunu söylüyor. Bu durum onlara maddi anlamda ek külfet de getirir. Bu konuda okullarımız gereken özeni göstermeli” dedi.

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaşanan sıkıntının çözümü için “Müfredat dışı kitap önerilmeyecek” yönünde bir genelge de yayınlandığını söyleyen Şengül, “Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüşeceğiz. Bize gelen şikayet ve talepleri de aktaracağız. Velilerimiz, yardımcı kitap alımıyla ilgili sıkıntı yaşadıklarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine de başvuruda bulunabilir. Okullarımızda yaşanan bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI