AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “15 Temmuz gecesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı makamında bulunan, taşıdığı üniformanın gerektirdiği cesareti gösteremeyen birinin imzaladığı, içinde ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası’ ifadesi geçen bildiriyi gereğinden fazla ciddiye almak, 15 Temmuz kahramanlarına haksızlık olur. Ancak bilinmelidir ki, darbeci zihniyetin demokrasimizi ve bağımsızlığımızı yok etmeye hiçbir şekilde gücü yetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Türk Milletinin istiklalini, bayrağını ve vatanını canından çok sevdiğini 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdiğini hatırlatan Yıldırım, “Bundan sonra da gösterecektir. Türkiye, bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasına, demokrasisine karşı olabilecek her türlü toplu bildiri hakkında yargı gereğini yapacaktır.” dedi.
Bülent Bostanoğlu makamını terk edip kayıplara karışmıştı

Binali Yıldırım’ın açıklamasında “15 Temmuz gecesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı makamında bulunan, taşıdığı üniformanın gerektirdiği cesareti gösteremeyen” diyerek işaret ettiği kişi olan dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, o gece Ankara'da olağan dışı gelişmeler yaşandığına ilişkin haberler alınca makamını terk etmiş ve kayıplara karışmıştı.





 Menderes'teki çevre katliamı yargıda kaldı!
Menderes'teki çevre katliamı yargıda kaldı! Vatandaşlar isyan etti: Çok mu zor bir yol onarımı?
Vatandaşlar isyan etti: Çok mu zor bir yol onarımı? Orman arazilerini satma vaadi ile 50 milyon lira vurgun yaptılar
Orman arazilerini satma vaadi ile 50 milyon lira vurgun yaptılar Başkan adayı Doğruer: Bergama İzmir'in göz bebeği olacak!
Başkan adayı Doğruer: Bergama İzmir'in göz bebeği olacak! İzmir Metro duyurdu: O istasyonlar çalışmayacak!
İzmir Metro duyurdu: O istasyonlar çalışmayacak! Tır yolcu minibüsüne çarptı: 5 ölü 10 yaralı
Tır yolcu minibüsüne çarptı: 5 ölü 10 yaralı Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oldu İki tur teknesi alev alev yandı
İki tur teknesi alev alev yandı Yargıtay 25 Mart'ta sandığa gidiyor
Yargıtay 25 Mart'ta sandığa gidiyor Bakan Fidan mevkidaşı Bayramov ile görüştü
Bakan Fidan mevkidaşı Bayramov ile görüştü