Bugun...
Reklam
Reklam


Böyle siyaset olmaz!..
Adem NAKÇI yazdı...

facebook-paylas
Tarih: 16-09-2018 18:43
Böyle siyaset olmaz!..
+ -

Yaklaşık 14 yıldır İzmir çukurunda siyaset yazıp çiziyorum. Birçok siyasetçi ile danışman pozisyonunda çalıştım. Bunların içinde LDP, AK Parti, DSP, DP ve CHP'li isimler vardı. Son dönemlerde İzmir siyasetinde seviyenin bu kadar düşürüldüğünü görmemiştim.

Daha önce haber sitemizde yer alan Delinin Zoru köşesinde yer alan"Edep Yahu Başkan!.." başlığıyla yayınlanan yazıda, yardım adı altında çocukları rencide eden "bayramlık dağıttık" paylaşımıyla gündeme gelen Ak Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, bu kez haber olmak adına yaptığı basit şov ile gündeme geldi. Sayın Başdaş, yanına aldığı bir elin parmağı kadar partili ile ellerinde çöp poşetleri Konak'ta 15 Eylül 'Dünya Temizlik Günü'nün önemine vurgu yapmak adına çevreyi temizleyip çöp topladıklarını beyan ederek haber servis ettirmiş. Ve haberde kullanılmak üzere servis ettikleri fotoğraflarda kentin en işlek yeri sayılan Çankaya bölgesindeki Gazi Bulvarı'nda bile çöp bulamadıkları çöp poşetlerinin boşluğundan net ortada olmasına rağmen, bunu siyasi şova dönüştürme garabeti içerisine girmesi ile adeta abesle iştigal etmiştir.

Sayın Baştaş, sanırım ilçe başkanlığı yaptığı kenti 4 yıl Konak Belediye Meclis üyeliği hatta bir dönem partisinin Grup Başkanvekiliği görevin yapmasına rağmen tanıyamamış. Öncelikle kenti anlatayım kendisine; Konak ilçesinin TÜİK kayıtlarına göre nüfusu 400.000(yazıyla Dört Yüz Bin) kişi ama İzmir'in merkez ilçesi olması, ticaret, sosyal ve eğlence alanı olması nedeniyle günde 1.300.000 (yazıyla bir milyon üçüyüz bin) kişi yaşıyor. Konak ilçesinde temizlik işleri kadrosunda 500 işçi ile günlük 650 ton çöp toplanıyor. Kentin merkezinde araçlar ile toplanan çöpler İzmir'in ilk yerleşim yeri olan Kadifekale ve civarındaki mahallelerde -ki buna Sayın Baştaş'ın mahallesi olan Yapıcıoğlu'da dâhil- dar sokaklara araçların girmemesi nedeniyle ancak elle ve kaba işgücü ile toplanabiliyor.

İşte bu kentin 4 yıl meclis üyeliğini yapan Sayın Başdaş, o dönem içinde Konak Amatör Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinde de bulunmuş. Sayın Sait Başdaş, amatör kulüplere yapılan yardımlar nedeniyle Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a onlarca kez teşekkür edip methiyeler düzerken, bugün şov olarak yaptığı çöp toplama işi ve temizlik konusunu 15 Eylül'ü bırakın görev yaptığı 4 yıl boyunca tek bir kere gündeme getirmemiş. İlginç değil mi?

Kaldı ki bu yaptığı açıklama Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı eleştirmekten çok Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosunda çalışan aralarında Mardinli hemşerilerinin de bulunduğu 500 işçinin emeğine saygısızlıktır. Bir nevi emek düşmanlığıdır.

Daha önce çocukları bayram adıyla yapılan ve onları rencide eden yardımların hangi yolla temin edildiğine dair ortaya atılan iddialara ve o yazıda söz konusu olan hakkındaki ileri sürülen sözlere dahi cevap veremeyen Sayın Başdaş'a bu siyaset tarzı aklını kim veriyor bilmem ama ardı ardına yaptığı açıklamalar Ak Parti'yi Konak ilçesinde daha da dibe çekiyor.

Görünen o ki ilk köşe yazısı sonrası telefonla şahsımı arayarak; "Kimin ayağına bastıkta yazarınız beni yazmış" ifadesi nedeniyle sert tepki gösterip "adap, edep ve üslup" konusunda uyardığım Sayın Başdaş maalesef dediklerimizi dinlememiş.

Kendisine o gün telefon konuşmasında dediğim gibi, "Böyle siyaset olmaz başkan. Konak İzmir'in gözbebeği. Bu aklı size kim veriyorsa oradan akıl almaktan vazgeçin. Yoksa basına çok malzeme olursunuz." sözlerini maalesef tekrarlama ihtiyacı doğmuştur.

Ak Parti'nin Türkiye genelinde en fazla üyeye sahip olduğu 3'üncü kent olan İzmir bu kadar az kişi ile eylem yapmanız partinizi küçültür. İzmir'de en çok üyesi olan ilçelerden birisiniz. Buna rağmen,"vatandaşlar, siyasi parti teşkilatları, STK'lar çöp toplayıp çevreyi temizledi" diyerek gönderdiğiniz haber için servis ettiğiniz fotoğrafta sadece 17 kişinin olmasının komikliğine değinmeyeceğim bile.

İşte o fotoğraf: 

9645.jpg






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI