İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Washington'un 2015 nükleer anlaşmasından çekilmesinin ardından dayattığı yeni yaptırımlardan bir gün sonra "İran, ABD'nin baskılarına boyun eğmeyecek" ifadelerini kullandı.
ISNA haber ajansının Ruhani'den aktardığı sözler şöyle: "İran üzerinde baskı yaparak İran halkına, yaptırımlar ve hatta savaş tehdidleriyle boyun eğdirebileceklerini düşünüyorlar ... İran milleti ABD topraklarına karşı direnecek."
Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili basına açıklamada bulundu.
Kasımi, uluslararası toplumun ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkmasına gösterdiği reaksiyonun Washington'un başarısızlığının göstergesi olduğunu yeni yaptırımların bu başarısızlığı telafi etmek için getirildiğini söyledi.



Ruhsar Pekcan, 'Hedefimiz AB'ye tam üyelik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'lilerin fezlekeleri ile ilgili açıklama
Köy okullarında görevli öğretmenlerin aşılanmasına başlandı
Müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği göremedik'
Fransa'nın kabusu sürüyor!
Pasif filtre tasarımı makalesi yayımlandı!
İran rest çekmeye devam ediyor! Zenginleştirilmiş uranyum üretimi artacak
BM'den flaş Cemal Kaşıkçı cinayeti raporu!
Trump'tan Çin'e tehdit!
Savaş mağduru Suriyelileri sel vurdu