Bugun...
Reklam
Reklam


Korkulan oldu; tüm dünya ayakta
Küresel bir deprem serbest kaldı

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2018 10:24
Korkulan oldu; tüm dünya ayakta
+ -

Trump'ın İran'la nükleer anlaşmayı iptal etmesi tüm dünyayı ayağa kaldırdı. AP haber ajansı, İranlı milletvekillerinin bu sabah parlamentoda bir ABD bayrağını yakıp 'Amerika'ya ölüm' diye bağırdıklarını bildiriyor. Parlamento sözcüsü ise, Trump'ın anlaşmayı kavrayabilecek zihni kapasitesinin olmadığını söyledi.

Trump dünyadan gelen hiç bir uyarıyı dikkate almadı ve dünyayı yeni bir krize sürükleyecek adımı attı. ABD, İran ile yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini açıkladı. Trump'ın bu kararı ile birlikte dünyada gerilim birden bire arttı.

İşte Trump'ın kararı sonrası yabancı basında öne çıkan haberler...

CNN International'ın 'Trump'ın kararı global bir depremi serbest bıraktı' başlığıyla yayınladığı analiz, "Geldiler, gördüler ve ikna etmek içinbaşarısız oldular" diye başlıyor.

İngiliz The Guardian gazetesinin başlığı 'Trump'ın ABD'yi çekmesiyle yeni bir Körfez krizi endişesi var' oldu. Muhafazakar gazetelerden The Daily Telegraph ise, Trump'ın 'Söz verirsem, tutarım' ifadelerini manşet yaptı.

Associated Press (AP) haber ajansı, İranlı milletvekillerinin bu sabah parlamentoda bir ABD bayrağını yakıp 'Amerika'ya ölüm' diye bağırdıklarını bildiriyor.

 İran'ın resmi televizyonu Press TV, nükleer anlaşmada imzası bulunan diğer ülkeler İngiltere, Almanya ve Fransa'nın Trump'a muhalif görüşlerini öne çıkardı, Obama'nın çağrısını izleyicilerine aktardı. Press TV, beklendiği gibi Ortadoğu'daki ezeli düşman Suudi Arabistan'ın Trump'a destek verdiğini de ekrana getirdi.

İran Daily gazetesi 'Ruhani yaptırım tehditlerini umursamadı, dünya ile yapıcı ilişkiler önerdi' manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

İran parlamento sözcüsü Ali Laricani ise, Trump'ın anlaşmayı kavrayabilecek zihni kapasitesinin olmadığını söyledi.

CNN: GLOBAL BİR DEPREM SERBEST KALDI

Amerikan CNN International kanalı, 'Trump'ın kararı global bir depremi serbest bıraktı' başlığıyla yayınladığı analiz, "Geldiler, gördüler ve ikna etmek için başarısız oldular" diye başlıyor. CNN'nin sözünü ettiği kişiler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson.

Washington Post gazetesi de Fransa, İngiltere ve Almanya'nın yoğun çabasına rağmen Trump'ın masadan kalktığına vurgu yaptı.

THE GUARDİAN: YENİ BİR KÖRFEZ KRİZİ KAPIDA

 İngiliz The Guardian gazetesinin başlığı 'Trump'ın ABD'yi çekmesiyle yeni bir Körfez krizi endişesi var' oldu.

The Times, manşetinde 'Trump İran'la 'çürümüş' nükleer anlaşmayı terk etti' başlığını tercih etti.

İngiltere'nin muhafazakar gazetelerinden The Daily Telegraph, Trump'ın 'Söz verirsem, tutarım" ifadelerini manşetine taşıdı.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI