Bugun...
Reklam
Reklam
KOSGEB yeni proje destek çağrısı açıklandı !!


Ebru Akçınar
 
 
facebook-paylas
Tarih: 06-04-2021 15:43

Değerli Okurlarım ;

Bu hafta sizlere KOSGEB tarafından çağrıya çıkarılan 2021–01 Öncelikli Sektörlerde Faaliyet Gösteren Küçük İşletmelerle, Orta Büyüklükteki İşletmelerin Kritik Teknolojilerdeki Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projelerinin Desteklenmesi” proje teklif çağrısını sizlerle paylaşmak istedim .

     Proje Teklif Çağrısının Amacı;

İmalat sanayii sektörlerinde teknoloji, yenilik, ürün kalitesi ve verimlilik artışı sağlanması, endüstriyel kapasitenin dönüştürülerek daha rekabetçi hale getirilmesi ve yüksek katma değerli üretimin artırılması amacıyla öncelikle orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin öncelikli sektörlerde, güçlü bir Ar-Ge ve yenilik yaklaşımı uygulamaya konularak kritik teknolojilere yoğunlaşılarak daha nitelikli bir şekilde desteklenmesini sağlamaktır.

1.Otomotiv sanayiinin rekabet gücünün korunarak geliştirilmesi amacıyla; küresel gelişmeler, yeni teknolojiler ve değişen müşteri beklentileri çerçevesinde Otomotiv sektöründe olmak üzere Elektrikli ve/veya hidrojen ile çalışan motorlu kara araçları ile pil(batarya) teknolojileri, yakıt hücresi konularında Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür- Ge proje fikirlerinin desteklenmesi amaçlanmıştır.

2.Elektronik sektöründe Ar-Ge’ye dayalı rekabetçi üretim ve ihracatın artırılması amacıyla ilgili sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin 5G ve ötesi teknolojiler dâhil olmak üzere yerli elektronik haberleşme şebeke ve altyapı bileşenleri kapsamında yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerini konularında Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge proje fikirlerinin desteklenmesi amaçlanmıştır.

2021 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, “Orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren Küçük işletmelerle ve Orta Büyüklükteki işletmelerin, kritik teknolojilerdeki Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projelerinin nitelikli bir şekilde desteklenerek uygulaya geçirmektir.

Belirtilen hedef sektörlerdeki Küçük işletmeler ve Orta Büyüklükteki işletmeler, ilgili sektördeki konudan, ilişkili bir veya birkaçı ile birlikte Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge projeleri sunabilirler .

NACE REV 2 sınıflamasına göre imalat sanayi sektörlerinde;

Birinci Sektör ve Konular: Sektörler:

29.1 Motorlu kara taşıtlarının imalatı

29.3 Motorlu kara taşıtları için parça ve aksesuar imalatı

27.2 Akümülatör ve pil imalatı

faaliyet gösteren işletmeler

 Proje Konuları: Otomotiv sektöründe kullanılmak üzere;

1. Elektrikli ve/veya hidrojen ile çalışan motorlu kara taşıtları

2. Pil (batarya) teknolojisi

3. Yakıt hücresi

konusunda ve/veya konularında

İkinci Sektör ve Konular: Sektörler

 26.1 Elektronik bileşenlerin ve devre kartlarının imalatı

26.3 İletişim ekipmanlarının imalatı

26.4 Tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı

26.5 Ölçme, test ve seyrüsefer amaçlı alet ve cihazlar ile saat imalatı

(26.52 Kol saatlerinin, masa ve duvar saatlerinin ve benzerlerinin imalatı hariçtir.)

faaliyet gösteren işletmeler

Uygun Proje Konuları:

1. 5G ve ötesi teknolojiler dâhil olmak üzere yerli elektronik haberleşme şebeke ve altyapı bileşenleri kapsamında yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri konularında

başvurabilecektir.

Başvuru formunda yer alan “Projeye Konu Ürünün Ait Olduğu Sektörün NACE Kodu” ile “İşletmenin Faaliyet Gösterdiği Sektörün NACE Kodunun uygun olması gerekmektedir.

Proje Müracaat Başvuru Tarihleri ;

25 Mart – 18 Mayıs 2021 (Başvuru Tarihleri)

20 Mayıs – 24 Mayıs 2021 (Mazeretli Başvuru Onaylama Tarihleri)dir.

Proje süresi en az 8 ay ve en fazla 24 aydır. Bu sınırlar içinde olmak kaydıyla müracaat eden tarafından belirlenir .

Destek üst limiti Küçük İşletmeler için 1.500.000 TL, Orta Büyüklükteki İşletmeler için 6.000.000 TL’dir.

  Yukarıda Nace kodlarını belirttiğim sektörlerde iş sahibi olanların bu çağrıyı değerlendirmelerini  be konusunda uzman bir KOSGEB danışmanı ile çalışmalarını tavsiye ederim.

   Bir daha ki köşe yazımda görüşmek üzere Sağlık ve mutlulukla kalın...





YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI